Šiuo sunkiu pandeminiu laikotarpiu pakeliaukime po dvarus kartu susipažindami ne tik su jų istorija, bet ir su bajorų virtuve.
Paliesiaus dvaras
Šioje videopasakojimo dalyje sužinosite apie Paliesiaus dvarą ir Kublickų giminės palikimą.
Žuvis su vėžiais mėsos drebučiuose.
Pakruojo dvaras
19 a. dvaruose tampa populiaru patiekti žvėrienos patiekalus, valgomos uogos, vartojamos prieskoninės žolės, perogijos (virtiniai).
Šioje videopasakojimo dalyje sužinosite apie Pakruojo dvarą ir Ropų giminės palikimą.
Veršienos sriuba
Rietavo dvaras
Šioje videopasakojimo dalyje sužinosite apie Rietavo dvarą ir Oginskių giminės palikimą.
Mykolo Kleopo Oginskio idėjos sūnui, ką valgyti... LDK virtuvė jungiama su prancūziška kulinarija ir itališkomis daržovėmis.
Mėsos gabalas Bešamelio padaže
Renavo dvaras
Šioje videopasakojimo dalyje sužinosite apie Renavo dvarą ir Rionių giminės palikimą. Dvare vystoma sodininkystė.
Šparagai balto vyno padaže.
Kretingos dvaras
Šioje videopasakojimo dalyje sužinosite apie Kretingos dvarą ir Tiškevičių giminės palikimą. Grafų Tiškevičių dvaras garsėjo lynų vaišėmis ir kalakutų patiekalais.
Žemuogių legumina
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.